Tukar Link jom ! Nanti Cik Lily singgah.

 si comel bergolek

Wednesday, December 15, 2010

DIY : Alas Dulang

Salam.

Alas dulang ni dibuat semasa abang aku tunang hari tu. Act, nak post sal alas dulang ni lepas je majlis tu berlangsung. Tapi, masa sangat la tak mengizinkan. Busy apa ntah. Oh, dah ingat. Busy prepare untuk konvo.

Motif nak buat sendiri alas dulang ni sebab tak tahu nak p amek kat mane aka sewa, sebab par tembaga tu dah ada n etc.

Tapi, wat sendiri pon tak pe, at least t boleh simpan untuk sape-sape guna, AKU ke kan?? Hehehe.

Mari kita terjah cara-caranya.

DSC04289

Bahan-bahan: (sume harga barang kat bawah aku dah lupa, tp lepas tengok kat Semua House, double lg murah ! *Marah*)

Kain yang nak dijadikan alas
Bunga kecil
Jerujai (aku pangil rambu-rambu. HAHA. Whatever.)
Gam tembak

DSC04290

Step 1 : Bentang kan alas tu di atas tempat yang rata.

DSC04291

Step : Tembak gam kat di penjuru, make sure kuantiti yang boleh lekat.

DSC04292

Step 3 : Lekatkan rambu-rambu kat situ.

DSC04293

Step 4 : Tambah gam jika perlu, dan lekatkan bunga kat situ.

DSC04294

TADA !!! Dah siap. Cantik tak ?

DSC04296

Sekali lagi aku nak guna kuasa veto Ratu aku ni, kalo tak cakap cantik, korang tak leh kawen ! HAHAHAHA.

Simple dan murah.

0 Orang Di Sini:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...